ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری

در بعضی موارد خاص اگر شرایط استخوانی بیمار خیلی مساعد باشد میتوان بلافاصله تاج را به ریشه کاشته شده متصل کرد ولی احتمال شکست این پروسه درمانی تا بیست درصد افزایش می یابد.

برای انجام این امر باید عرض و طول استخوان ایده آل و مناسب باشد و تراکم استخوان هم به حدی عالی باشد که بتوان ایمپلنت را با نیروی شصت نیوتن بست. پروتز این ایمپلنت باید کوتاه باشد چرا که در هنگام جویدن به فیکسچر فشار وارد نشود و نیز باید از جنس کامپوزیت یا آکریل باشد.

بهتر است ایمپلنت فوری فقط برای شش دندان قدامی (دندان های جلوی فک) صورت پذیرد که جنبه زیبایی دارند  و در نواحی خلفی به خاطر افزایش فشار این امر توصیه نمیشود و بهتر است که هرگز اینکار انجام نشود.

سپس در این روش بعد از مدت پنج ماه روکش موقت با روکش اصلی  بایدتعویض گردد.

 

شرایط لازم برای انجام ایمپلنت فوری :

  • شش دندان قدام بالا و یا فک پایین بصورت گروهی یا تک تک انجام شود(در صورت انجام تکی وجود حداقل شش میلیمتر عرض استخوان)
  • وجود سیزده میلی متر طول مفید استخوان
  • تیپ یک یا دو حد اکثر سه استخوانی
  • گیر اولیه 35 الی 60 نیوتن
  • عایت بهداشت دهان ودندان
  • عدم وجود براکسیزم

احتمال موفقیت ایمپلنت دندانی :

موفقیت ایمپلنت دندانی 95% گزارش شده است، در 5% موارد بجای پیوند استخوان بافت لثه ای به ایمپلنت دندان میچسبد و در این موارد بایستی ایمپلنت دندانی خارج شده و دوباره ایمپلنت جدید کاشته شود.

علت این پدیده وارد شدن ضربه به ایمپلنت دندان است که منجر به تکان خوردن ایمپلنت و جوش نخوردن آن به استخوان میشوداز آنجایی که برای جوش خوردن استخوان باید هیچ حرکتی وجود نداشته باشد و استخوان همواره ثابت باشد بنابراین وارد شدن فشار به ناحیه میتواند منجر به جوش نخوردن ایمپلنت دندان  و شکست درمان شود.

از دیگر مواردی که ممکن است باعث بروز اخلال در فرایند درمان شود  این است که بدن بیمار به جسم خارجی واکنش نشان دهد و آنرا پس می زند این پدیده بسیار نادر است و اگر پیش بیاید میتوان دو ماه صبر کرد و دوباره کار را تکرار کرد . که معمولا بدن برای بار دوم پیوند ایمپلنت را می پذیرد و مشکلات سری اول بر طرف میشود

بهداشت دهان و دندان از شاخص های بسیار مهم میباشد که هر فردی باید به خوبی رعایت نماید و تاثیر به سزایی در موفقیت درمان ایمپلنت است.

استعمال دخانیات از موارد میباشد که روند درمان را دچار اخلال میکند و باعث عدم موفقیت میباشد.

زمان مورد نیاز برای جوش خوردن ایمپلنت:

فک پایین سه ماه

فک بالا پنج ماه

این یک قانون کلی است و می تواند در شرایط مختلف با توجه به شرایط موجود متفاوت باشد مثلا اگر در فک بالا لیفت سینوس انجام شده باشد بهتر است یک تا دو ماه بیشتر فرصت داده شود تا استخوان جدید به تراکم بیشتری برسد.

از دیگر مواردی که ممکن است نیاز به مدت زمان بیشتری باشد انواع گرافت استخوانی (پیوند استخوانی)و یا اسپیلیت کردن استخوان (برش استخوانی)می باشد.

همچنین در شرایطی که استخوان تراکم کمتری داشته باشد باید زمان بیشتری لحاظ شود تا تراکم استخوان به حد مطلوب برسد و در شرایط ایده آل استخوانی میتوان از مدت انتظار کم کرد این وقتی است که طول و عرض ایمپلنت دندانی کاشته شده ایده آل برای دندان جایگزین باشد.

برای اطلاعات بیشتر به مقالات موجود در سایت ما مراجعه فرمایید

 

 


چاپ   ایمیل