انواع ایمپلنت کدام اند؟

انواع ایمپلنت:

بیشترین دلایل محبوب بودن ایمپلنت دندان را در بین سایر گزینه های جایگزینی دندان از دست رفته را می توان شباهت ظاهری نزدیک ایمپلنت دندان به دندان طبیعی، شباهت عملکردی ایمپلنت دندان به عملکرد دندان طبیعی، طول عمر ایمپلنت دندان و نیز کم عارضه ترین درمان دندان های از دست رفته دانست.

اجزا انواع ایمپلنت دندان دارای سه قطعه است:

ایمپلنت دندان بر خلاف دندان های مصنوعی که می توانند برداشته یا گذاشته شوند و متحرک باشند ، دائمی هستند. استفاده از پیچ تیتانیومی در استقرار ایمپلنت ها دوام بیشتری را در مقایسه با گزینه های انتخابی دیگر ارایه می دهد. اجزای انواع ایمپلنت دندان شامل:

پیچ تیتانیوم (به نام ایمپلنت) که به عنوان ریشه اصلی، در استخوان فک جاسازی و تعبیه می گردد .

تاج سرامیکی (به جای دندان در دهان)

یک اتصال دهنده که دو قطعه را پیوند می دهد (به نام اباتمنت)

انواع ایمپلنت دندان:

اولین چیزی که بیمار نیازمند به ایمپلنت به ذهنش متبادر میشود این است که کدامیک از انواع ایمپلنت بهتر است و گاها مبهوت از انواع ایمپلنت های دندانی موجود در بازار ( انواع ایمپلنت کره ای، آمریکایی ، ایمپلنتیوم ، ایمپلنت سوئیسی ، ایمپلنت sic و …  ) درمان خود را به تعویق می اندازد.

 

غافل از اینکه غالب ایمپلنت ها خوبند به شرط آنکه توسط دندانپزشکی که کار را میداند انجام پذیرد. مهارت دندانپزشک در درمان ایمپلنت امری بس مهم و ضروری است.

انواع ایمپلنت دندان بر اساس شکل

 

ایمپلنتهای دندان بر اساس شکل، موقعیت یا روش مورد استفاده برای جایگذاری (یک مرحله ای یا دو مرحله ای) دسته بندی میشوند.

 

ایمپلنتهای ساب پریواستیل

 

ایمپلنتهای ساب پریواستیل (Subperiosteal Implants) معمولا برای عملهای یک مرحله ای استفاده میشوند. این ایمپلنت داخل بافت لثه در روی استخوان فک قرار داده میشود. پُست از لثه بیرون میزند تا ترمیم (تاج یا اباتمنت) را نگه دارد. مزیت اصلی این نوع ایمپلنت این است که میتواند دندان مصنوعی را برای افرادی که ارتفاع استخوانی کافی ندارند، محکم نگه دارد.

 

ایمپلنتهای اندواستیل

 

این ایمپلنتهای دندانی برای عملهای دو مرحله ای، متداول هستند. این ایمپلنت را به روش جراحی مستقیما داخل استخوان فک قرار میدهند و جایگزین بریج یا دندان مصنوعی متحرک هستند. همان طور که در شکل بالا دیده میشود، این ایمپلنتها چند نوع دارند از جمله پیچی / رزوه دار، استوانه ای / صاف و تیغه دار.

 

ایمپلنتهای تک مرحله ای

 

این روش شامل ایمپلنت یک قطعه ای بلندتر است که پس از جایگذاری در داخل استخوان فک، از لثه بیرون میزند بنابراین پس از سپری شدن دوره التیام، اباتمنت و تاج را میتوان بدون جراحی دیگری برای باز کردن روی ایمپلنت، جایگذاری کرد.

گزینه دیگر این است که یک ایمپلنت دو قطعه ای مانند آن چه در عمل دو مرحله ای استفاده میشد، جایگذاری شود. ایمپلنت و اباتمنت بلافاصله در طول جراحی اولیه، متصل میشوند. اشکال این روش این است که ایمپلنت در مقابل نیروهای داخلی آسیب پذیر بوده و احتیاط بسیار زیادی باید انجام داد تا مطمئن شد اخلالی در فرایند جوش خوردن ایجاد نمیشود. تحقیقات نشان داده اند که هم روش تک مرحله ای و هم دو مرحله ای، میزان موفقیت مشابهی دارند. از دندانپزشک را جراح خود بپرسید کدام رویکرد را برای شما استفاده میکند و فواید و معایب آن چیست.

انواع ایمپلنت دندان بر اساس روش کاشت

انواع ایمپلنت دندان بر اساس روش کاشت به دو نوع ایمپلنت فرورونده، ایمپلنت برسازی درون کاشت دندانی و ایمپلنت دارای چارچوب راموس تقسیم بندی می شود.

 

ایمپلنت فرورونده

این روش یکی از رایج ترین انواع ایمپلنت دندان است که در آن کاشت به صورت یک پیچ یا استوانه در استخوان های فک قرار می گیرد و دارای پهنا و طول متفاوت می باشد. روی هر کاشت دندان می توان یک یا چند دندان را سوار کرد.

ایمپلنت برسازی درون کاشت دندانی

این نیز یکی از انواع ایمپلنت های دندان می باشد که از قالبی فلزی ساخته شده است و به استخوان فک چسبیده و در زیر لثه قرار می گیرد تا بتواند دندان ساخته شده را نگه دارد. این نوع ایمپلنت برای بیمارانی استفاده می شود که نمی توانند از دندان های مصنوعی معمول استفاده کنند و یا بیمارانی که مشکل حداقل ارتفاع استخوان دارند.

 

 


چاپ   ایمیل